Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.* Az adatbázisban hosszabb szövegek is tartozhatnak egy-egy sorhoz, ilyenkor hosszabban kell lefele lapozni!

Személy, csoport vagy szervezet neveSzivárvány Énekegyüttes
Ki vagy?csoport
Művészeti ág, szakterület 1zeneművészet / kórus
Művészeti ág, szakterület 2(üres)
Művészeti ág, szakterület 3(üres)
Tevékenység formájaamatőr
Végzettség (személy esetén)(üres)
Tevékenység leírásaAz Énekegyüttes 1991. decemberében alakult. A kórust máig Baráth Yvette vezeti. Eleinte a város, később a megye, majd országos és nemzetközi helyszíneken is bemutatkoztunk. A közreműködéseken kívül önálló koncerteket is tartottunk. Fontosnak tartjuk a nagykanizsai születésű Farkas Ferenc műveinek repertoáron tartását. Programunk a reneszánsztól a mai kortársművek előadásáig terjed. Eddig két CD lemezt adtunk ki, ebben az évben tervezzük a harmadikat. Az Énekegyüttes fontosnak tartotta és tartja a külső megmérettetéseket. Így vettünk részt számos nemzetközi és hazai kórusfesztiválon, minősítésen. Ezek közül a legjelentősebbek a 1996.04.27.-én az első minősítő hangversenyünk, ahol „fesztiválkórus” minősítést értünk el, ezt 2000-ben sikerült két fokozattal feljebb „hangversenykórus cum laude”eredménnyel túlszárnyalni. Ezután került sor nemzetközi szintű megmérettetésre, az olaszországi Garda tónál megrendezett nemzetközi kórusfesztiválon 2004-ben, ahol „arany” minősítést értünk el. A minősítések eredményezték, hogy 2002. március 6-án résztvevői lehettünk az Országos Kodály megemlékezésnek Budapesten, a Régi Zeneakadémián, 2003.08.12-én pedig meghívást kaptunk az „Örömkoncertre”, ahol egyedüliként vehettünk részt Zala megyéből. Szerepeltünk külföldön, többször Horvátországban (Zágráb, tengerparti városokban, Cakovec), Olaszországban, Finnországban. Különösen gazdag volt a 2007-es év. Három nemzetközi kórusfesztivál (Miskolc, Százhalombatta, Fertőd), finn vendégszereplés Saló városában. Mindig fontosnak tartjuk az igényes kórusmuzsika terjesztését. Nagy öröm számunkra, hogy gyakran hívnak bennünket a gazdasági és üzleti szféra különböző rendezvényeire a megyében. Ugyancsak érdeklődésünk központjában van a szomszédos országok zenekultúrája. Így került sor 2006. őszén csáktornyai önálló koncertünkre, valamint 2006. decemberében közös hangversenyre, amit a horvát nemzetiségű tótszentmártoni tamburazenekarral tartottunk vegyes, horvát-magyar művekkel karácsonykor. Kiemelt szakmai sikernek tekintjük a kanizsai Régizene Műhellyel közösen megalkotott spanyol reneszánsz programunkat, amit a Spanyol Nagykövetség támogatásával adtunk elő a Pécsi Székesegyházban és az Óbudai Társaskörben 2004-ben, és 2006 tavaszán az „Öt Évszázad Spanyol Festészete” című kiállításon, Budapesten a Szépművészeti Múzeumban. Nagy álmunk, hogy kijussunk 2008-ban megrendezendő grazi Kórusolimpiára.
Elismerések/kitüntetések/minősítések1996.04.27. „fesztiválkórus” 2000. „hangversenykórus cum laude” 2004. „arany” az olaszországi Garda tónál megrendezett nemzetközi kórusfesztiválon 2007. Zalai Príma Díj és Közönségdíj
Fenntartó/munkahelyAranymetszés Alapítvány
Szervezet/csoport esetén kapcsolattartó személyKórusvezető: Baráth Yvette
CímHungary 8800 Nagykanizsa Sugár u.18.
Telefon+36 30 6892630
E-mailzeneiskola##kukac##chello.hu
webhttp://
Dátum2008-01-01