Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Keresés magyarszentmiklos.nagykar.hu-n (Google)

Üdvözöljük Magyarszentmiklós kistérségi honlapján!

Kitől és mikorra kérhetek könyvtári szolgáltatást, dokumentumot?

Magyarszentmiklós Zala megyei település, a nagykanizsai kistérséghez tartozik. Ezt a honlapot a település könyvtárával való együttműködésben a Halis István Városi Könyvtár hozta létre, a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása finanszírozza a mozgókönyvtári ellátás keretében.Magyarszentmiklós ÉPÍTETT, SZELLEMI és TERMÉSZETI értékei


A honlaptartalmakat a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása megbízásából a Halis István Városi Könyvtár az Oktatási és Kulturális Minisztérium Közkincs (KÖZKINCS k2-07-243/NYD07. számú) pályázati forrásából hozta létre. A településről szóló internetes tartalmakat tematikus linktárunkban írtuk le és rendszereztük. A munka során a Magyarszentmiklósról adatokat közlő fontos kézikönyvek, lexikonok, helyismereti munkák tartalmát – köztük angol és német nyelvű ismertetőket – digitálisan is elérhetővé tettük, mégpedig a www.nagykar.hu honlapcsaládban (olvasnivalók; látnivalók Magyarszentmiklósról) alkalmazott, az eredeti dokumentum képét is tartalmazó formában. A megvalósítás során a településen élő lakosokat is bevontuk, oktattuk, hogy részt vehessenek a honlaptartalmak gyarapításában, gondozásában. Tartalmas időtöltést kívánunk!
Honlapgazda: Salamonné Vadász Tímea


______________________________________________________________________________

Aktuális

Kedves Magyarszentmiklósiak!

A magyarszentmiklósiak már 3. éve használhatják a mozgókönyvtári szolgáltatást. Ebben az évben olyan sok község csatlakozott a rendszerhez, hogy újra kellett terveznünk a nyitvatartási időket. Így – terveink szerint –
2008. március 12-től új időpontban:
szerdánként 15:40-17:10-ig

várjuk Önöket a könyvtárba. Ha ettől eltérő az időpont, kiírjuk a könyvtár bejáratához.
2006 és 2007 között a község lakói jelentős számban vették igénybe a könyvtár szolgáltatásait, de van olyan használó is, aki családtagja segítségével lett az olvasónk. A múlt évben annyi könyvet, DVD-t, videokazettát stb. kölcsönöztek Magyarszentmiklóson, hogy a falu minden lakójára jutott belőle több mint 2 dokumentum. Ahhoz azonban, hogy valaki a minden héten kiszállított 22-féle újságba bele tudjon lapozni, el kell látogatni a könyvtárba (a minden alkalommal olvasható újságok címei: Autó Motor, Új Elixír, GameStar, Ideál, Magyar Konyha, PC Guru, Természetgyógyász, Képes Sport, Praktika, Családi Lap, Nők Lapja, BORS, Képes Újság, Ötlet Mozaik).
A magyarszentmiklósi olvasók főként a szépirodalmi könyveket, a bűnügyi, a romantikus irodalmat kölcsönzik szívesen, de szakácskönyveket, barkácsolással, díszítéssel kapcsolatos könyveket, videokazettákat is nagy számban kölcsönöztek.

A könyvtárat a nagykanizsai Halis István Városi Könyvtár működteti Magyarszentmiklós Önkormányzata megbízásából, a Nagykanizsai Kistérség Többcélú Társulása keretében.

Szeretnénk, ha a könyvtár nagy hasznára volna a település lakosságának, ezért nemcsak a hagyományos könyvtári szolgáltatásokat kínáljuk, hanem az újakat is.
Csupa olyasmit, ami a mindennapi élethez elengedhetetlen. Magyarszentmiklós nemcsak megújult könyvtárhoz, hanem egy internetes szolgáltatáshoz, a NAGYKAR-hoz, egy a nagykanizsai kistérséget átfogó honlap-családhoz is hozzájutott a nyitás pillanatától.
Lehetővé vált az is, hogy a http://www.magyarszentmiklós.nagykar.hu című honlapon bemutatkozzon a község. 2008 első felében ezen a honlapon nagyon sok új tartalom érhető el Magyarszentmiklósról.

Szeretnénk, ha a Magyarszentmiklóson élők régi magán fényképei segítségével a falu múltja is bemutathatóvá válna. Kérjük, hozzák el fényképeiket a könyvtárba, és mi lemásoljuk őket. A képekből olyan szép gyűjtemény jöhet létre, mint a „Régi fotók Balatonmagyaródról a balatonmagyaródiak házi fényképgyűjteményeiből” című képsorozat a http://balatonma-gyarod.nagykar.hu/ honlapon.

A további lehetőségekről is szívesen adunk tájékoztatást a könyvtárban minden szerdán a nyitvatartási időben. A magyarszentmiklósi lakosoknak ingyenes a könyvtárba való beiratkozás, a beiratkozással a kanizsai könyvtár tagjai is lesznek.

Mindenkit szeretettel várunk.
Magyarszentmiklós – Nagykanizsa, 2008. március 5.
Czupi Gyula
igazgató
Halis István Városi Könyvtár

____________________________________________________________________________
 
/2
Következő >> (2. oldal)