Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

Katonai felmérés térképe - http://lazarus.elte.hu/hun/digkonyv/topo/200e/35-47.jpg
Az Osztrák-Magyar Monarchia III. katonai felmérésének térképe, rajta Zalaszabarral (Szabar).
Ki kicsoda Zala megyében 1996. - Zalaszabar - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/31992.html
A Ki kicsoda Zala megyében? című kötet célja változatlan, folyamatosan követni a megye történéseit, mindenkori aktuális kötetében felmutatva Zala, jelen helyzetünkben Zalaszabar adott évre jellemző helyzetét. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Ki kicsoda Zala megyében 2000. - Zalaszabar - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/32093.html
A Ki kicsoda Zala megyében? című kötet célja változatlan, folyamatosan követni a megye történéseit, mindenkori aktuális kötetében felmutatva Zala, jelen helyzetünkben Zalaszabar adott évre jellemző helyzetét. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Régi fotók - http://www.zalaszabar.hu/kepek/regi-fotok-a-telepuelesrl
Régi fotók Zalaszabarból.
Zalaszabar a balatoni üdülés .hu weboldalon - http://web.archive.org/web/20090720041756/http://www.balatoniudules.hu/balatoni_telepulesek_ismerteto.php?a=162
Egy nagyon rövid történeti leírást és kis bemutatkozást találunk ezen az oldalon Zalaszabarról. Számos menüpont található az oldalon, mely a balatoni és a Balaton vonzáskörzetében levő településekről rövid leírást és képgalériát tartalmaz.
Zalaszabar a wikipédián - http://hu.wikipedia.org/wiki/Zalaszabar
Ezen oldal egy szabadon szerkeszthető digitális enciklopédia, melyen Zalaszabar rövid történetét és főbb nevezetességeinek felsorolását találjuk.
Zalaszabar - Handbook of Zala county (Zala megye kézikönyve) - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/31488.html
Zalaszabarról szóló szócikk angol nyelven. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalaszabar honlapja - http://www.zalaszabar.hu/
A linkre kattintva Zalaszabar honlapjára juthatunk el. Ezen oldal nagyon tartalmas és friss információkat magában rejlő oldal, mely többek között Zalaszabar földrajzi elhelyezkedését, a település történetét mutatja be. Fontos adatok, térképek és videók is találhatók a településről. Zalaszabar idegenforgalmát bemutató menüpont alatt is nagyon fontos és jól kidolgozott színes fényképekkel illusztrált kis bemutatkozását találunk. Az oldal fontos információkkal szolgál a polgármesteri hivatal elérhetőségéről. Vállalkozók listája is fenn található az oldalon.
Zalaszabar község egészségterve - http://www.kka.hu/_soros/egtervek.nsf/bc27fb51cba85ca1c12569e200724deb/bd5a6fbf692158e6c12569ed003b9bb3/$FILE/Zalasz~1.doc
Zalaszabar község bemutatását, infrastruktúráját, népesedési viszonyait tartalmazza a letölthető Word-dokumentum.
Zalaszabar - Révai nagy lexikona - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/30906.html
Zalaszabarról szóló szócikk a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalaszabarról a Magyar Nagylexikonban - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/29081.html
Zalaszabarról szóló szócikk. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalaszabarról az Új magyar lexikonban - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/30431.html
Rövid, de adatokban gazdag szócikk olvasható az Új Magyar Lexikonban a településről. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalaszabar - Zala megye Atlasz - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/31868.html
Zalaszabarról szóló szócikk magyar - német és angol nyelven. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalaszabar - Zala megye földrajzi nevei - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/31808.html
1964-ben jelent meg a kiváló nagykanizsai kutatók (Kerecsényi Edit, Markó Imre Lehel, Ördög Ferenc) közreműködésével összeállított "Zala megy földrajzi nevei" című kézikönyv, melyben Kilimán Janzsó József ált. isk. tanár és Méhes József gimn. tanuló által felgyűjtött földrajzi neveit is közreadták, a lejegyzett helyeket jelölő térképvázlattal. E földrajzi nevek szép számmal idéznek föl történeti, helytörténeti eseményeket is. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalaszabar - Zala Megye Kézikönyve - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/29269.html
Az 1998-ban kiadott Zala megye kézikönyvében leírás olvasható a település történetéről, gazdasági, szociális és kulturális állapotáról. Rövid angol nyelvű összefoglaló vezeti be a leírást. A szövegben a kötet írásakor érvényes közigazgatási, statisztikai adatok szerepelnek. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.
Zalaszabar - Zala megye története a középkorban - http://www.nagykar.hu/keptar/2758/30400.html
Zalaszabar rövid történetét tekinthetjük át Zala megye története a középkorban III. kötetében. A linkre kattintva a mű ezen része háromféle formátumban érhető el. Az oldal KÉPE a „Letöltés” menüponttal a saját gépünkre tölthető, az „Előnézet”-re kattintva pedig gyorsan megtekinthető. A „Teljes leírás”-ra kattintva a "Rövid leírás" link jelenik meg, de az oldal TELJES – automata szövegfelismerővel létrehozott, tehát roncsolt részleteket is tartalmazó – SZÖVEGE olvasható. E szöveg minden szavára keresni lehet a böngésző "Szerkesztés" menüjének "Keresés ezen az oldalon" eszközével.

Insert failed. Could not insert session data.