Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kategóriák

Weblapok

2006, polgármester, jegyző, képviselőtestület - http://onkormanyzat.net/2006/onkormanyzatok/galambok-kozseg
Önkormányzatok információs adatbázisa. A honlapon Galambok elérhetősége, polgármestere, jegyzője és a képviselőtestület névsora olvasható a 2006-os adatok alapján.
Céginformációk Galambokról - http://www.valueclick.hu/galambok/
Galambokon működő cégek alapadatai.
Családnevek Galambokon - http://web.archive.org/web/20041129202916/http://www.radixindex.com/helyindex/galambok.shtml
A RadixIndex adatbázisokban a Galambokon előforduló vezetéknevek és az előfordulások száma látható, nem csupán a családfakutatóknak, hanem a helytörténet iránt érdeklődőknek is érdekes.
Faragott széktámla a 18. századból Galambokról - http://mek.oszk.hu/02100/02115/html/1-1633.html
A Magyar Néprajzi Lexikon elektronikus változatának a domború faragást taglaló része illusztrálásra - a 3. kép - egy olyan, a Néprajzi Múzeumban őrzött galamboki széktámla szolgál, mely a 18. század második felében készült.
Galambok a 27 települést számláló Pannonhát Tájpark része - http://www.pannonhat.hu/?lang=hu&menu=pannonhat&telepules=Galambok
Galambok a Pannonhát Tájpark elnevezésű projekt részeként mutatkozik be. Gazdag a történeti rész, fontos alapinformációkat közöl: látnivalók, közlekedés (gyalog, gépkocsi, autóbusz, vasút, repülőgép), vendéglátás, szállás. 2005 körüliek az adatai. Különlegesen látványos szolgáltatása a honlap jobb oldalán található galéria, mely 9 igényes felvételt tartalmaz a faluról.
Galamboki fair play díjas - http://diaksport.eu/diakolimpia/fair-play-20042005
BEDIKE MARCELL – Galamboki diák a BARÓTI LAJOS MAGYAR FAIR PLAY DÍJ tulajdonosa lett a 2004/2005-ös tanévben versenytársának nyújtott segítségéért. A honlap alsó részén a díjra való ajánlás is olvasható.
Az 1996-ban alakult társuláshoz még 2001-ben csatlakoztak, de többen ki is léptek belőle. A tagok száma 16, erről a 16 településről olvasható részletes ismertetés, köztük található Galambok is.
A falu rövid története után bőségesen közli az 1990-es évek fontosabb adatait (népesség, munkanélküliség, földterületek művelési áganként). A közigazgatás legfontosabb adatai mellett a látnivalókat sorolja fel, többükről képet is közöl: református templom, horgásztó, tájház, iskola.
Leírás és térkép a 18-19. századból - http://web.archive.org/web/20130616061834/http://wiki.utikonyvem.hu/hu/index.php?title=Galambok
1799-ből és 1851-ből való leírás olvasható Galambokról ezen a lapon. Ugyanezekből az időkből való térképek - az első, a második és a harmadik katonai felmérés - közlése az oldal különlegessége.
Műholdas kép Galambokról. - http://telepulesek.gyaloglo.hu/telepules/Galambok/
Galambok adatain kívül a falu műholdas térképe is látható.
Pápai Sándor fafaragó népművész hagyatékáról - http://www.kisbalaton.hu/telepulesek.html
Pápai Sándor fafaragó népművész hagyatékára hívja fel a figyelmet a honlap a térség települései között megemlített Galambok ismertetésekor.
Térképek Galambokról - http://www.iranymagyarorszag.hu/terkep/galambok
A honlapon a hagyományos térkép, a műholdas felvétel és a domborzati térkép lehetőségei közül választhat a tájékozódni vágyó.
Turistautak Galambokon - http://turistautak.hu/maps.php?id=magyarorszag&image=raster&lat=46.521875&lon=17.123780&zoom=32&arrow=0&shading=1
Galambok és környéke turistajelekkel felfestett útjait mutatja a térkép. A menü segítségével a szélesebb környék turistaútjai is megtekinthetők.