Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.



Kategóriák

Weblapok

Építmények és a kőkereszt Galambokon - http://web.archive.org/web/20100524134340/http://www.vendegvaro.hu/search?sm=1&th=1&gh=1.1.3.1.8&p=1
Galambok minden idegenforgalmi szempontból fontos építményét felsorolja a honlap. Képet a tájházról közöl.
Falutörténet és látnivalók - http://www.iranymagyarorszag.hu/info/galambok/
A faluhoz tartozó Banya-völgyben található termálfürdős kempinget is említi a falu történetét és látnivalóit is leíró összefoglaló. A katolikus és a református templomról jó beállítású, valamint a tájházról téli kisméretű képet közöl. 2003 körüli adatokat tartalmaz a honlap.
Fedezzük fel együtt a Pannonhát Tájparkot! - http://genea.hu/pannonhat/index.php?option=com_content&view=section&layout=blog&id=5&Itemid=17
A Genea Természet- és Környezetvédelmi Egyesület a "Fedezzük fel együtt a Pannonhát Tájparkot!" program keretében összegyűjtött információkat közöl a térség több településéről. A megfelelő települést kiválasztva, a jobb oldali menüben csemegézhetünk a felkínált témákból. Ezek a következők: a település címere, története, szálláshelylista, képek.
Galambok a Kisbalaton honlapon - http://www.kisbalaton.hu/telepulesek.html
A honlap a térség települései között felsorolja Galambokot is. A horgásztó és templom mellett Pápai Sándor fafaragó népművész hagyatékára hívja fel a figyelmet.
Galambok római katolikus és református templomáról. - http://www.balaton.hu/templomok/#galambok
Balaton.hu honlap részlete. A templomok rövid ismertetését adja, köztük Galambok templomaiét is.
Galambok templomáról egy turisztikai kínálatban - http://www.eszterapartman.hu/hegyalja/programok.html
„Galambok: Az ősi település a török időkben katonai szempontból volt fontos, később pedig egy művészeti iskolának adott otthont: a barokk stílusú katolikus templom Dorfmeister műhelye volt. A régi idők hangulatát közvetíti a tájház és a boronaistálló."
Galambok vagy Zalakaros - http://www.castrum-group.hu/index.php
Az idegenforgalommal foglalkozó Rt. zalakarosiként népszerűsíti a galomboki /H-8754 Galambok, Ady E. u. 113 (Zalakarosnál)/ területen, a Banya-völgyben található kempinget és termálfürdőt. A megtekintéshez az oldalon a ZALAKROS menüpontra kell klikkelni.
Halastó Galambokon - http://www.szeporszag.hu/Horg%C3%A1szt%C3%B3+Galambok.latnivalo
A honlap Galambok valamennyi épített örökségét színes fotókkal ismerteti, az oldal alján a halastóról közöl sok és szép képet..
Kilenc kép Galambokról - http://www.pannonhat.hu/?lang=hu&menu=pannonhat&telepules=Galambok&PHPSESSID=e1c85e2bee12140bdb1f6cf809fd34fd
Kilenc szép kép a galériában Galambokról és rövid történeti összefoglaló.
Látnivalók képsorozatokkal - http://www.szeporszag.hu/Galambok.telepules
Galambok látnivalóinak jó összefoglalása ez a honlap. Érdekessége, hogy némelyik látnivaló képek sorozatával látható.
Légifotók Galambokról - http://www.civertan.hu/legifoto/legifoto.php?page_level=190
Madártávlatból látható 4 fótó a tájházról, 2 a református templomról és 6 a falu Zalakaros felöli végén található kemping és termálfürdőről. A képekre kattintva a nagyobb változat válik láthatóvá.
Tájház (szegényparaszti porta a 19. századból) - http://www.vendegvaro.hu/gen?genid=3196
1998-ban nyílt meg a tájház. Az épületek jól tükrözik az itteni építési szokásokat, és azt is, hogyan éltek a hajdani galamboki emberek. Az egykori lakóház és az istálló képe látható a honlapon.

Insert failed. Could not insert session data.