Ugrás a menühöz.Ugrás a keresődobozhoz.Ugrás a tartalomhoz.Kategóriák

Weblapok

Balla Lőrinc: Magyarszerdahely - http://www.nagykar.hu/keptar/630/19916/reszletek.html
Ebben a könyvben is találunk adatokat a településről:"Kacorlak 1320-ban csere útján kerül a Kanizsaiak birtokából a laki, másként gencsi kacor birtokába. 1514-ben kacorlaki Kacor Miklós és András elengedik a zalavári apátnak a 700 forintot melyért néhai Péter, zalavári apát szüleinek (Kacor Györgynek) Peleskefőt elzálogosította. Az apátság hálából örökös szentmisét vállalt a Kacor családért"
Magyarország műemlékjegyzéke - Magyarszerdahely - http://www.nagykar.hu/keptar/630/32103.html
"R. k. templom (Szent István király): Település központjában, szabadon álló, keletelt, egyhajós, poligonális szentélyzáródású, Ny-i homlokzati tornyos templom, a szentély felől kontyolt nyeregtetővel, a szentély D-i oldalához csatlakozó sekrestyével. + Csárda: A 74-es út mentén, a magyarszerdahelyi leágazásnál, szabadon álló, téglalap alaprajzú, földszintes, nyeregtetős épület."
Magyarszerdahely - templom - http://www.zalamegye.hu/templom/html_files/150.html
Ezen a honlapon Magyarszerdahely templomának adatait láthatjuk. Olyan adatokat tudhatunk meg mint az építés éve, műszaki adatok, az épület jelenlegi állapota, valamint a tervezett felújítás leírása és költségei. Jó minőségű, kinagyítható képpel illusztrált honlap.
Vasútállomás - Magyarszerdahely - http://www.vasutallomasok.hu/allomas.php?az=mgsh
A kép 2007.03.17-én készült. Az oldalon megtalálható azon vasútvonalak listája, melyek a településen keresztül mennek, illetve láthatjuk azt is, hogy milyen szolgáltatásokat nyújtanak a vasútállomáson. A jobb felső kis térképre kattintva láthatjuk Magyarország vasúti térképének megfelelő részletét.
Zala megye műemlékei - Magyarszerdahely - http://www.nagykar.hu/keptar/630/32039.html
A részlet a következő könyvből származik: Cím: Zala megye műemlékei (1979) Szerző: Németh József (1928) (83. old.)
Zala megye műemlékei - Magyarszerdahely - http://www.nagykar.hu/keptar/630/32021.html
A részlet a következő könyvből származik: Cím: Zala megye műemlékei (1977) Szerző: Németh József (1928) (70. old.)